3 OCTUBRE 2014

Xerrada La sobirania popular des de l'alimentació i la salut

Divendres  3 d’octubre a les 19h.
a la Nau del Museu del Ferrocarril 
Plaça Eduard Maristany, s/n (al costat de l’estació de trens - veure situació aquí). Entrada lliure fins omplir aforament.

Aquest és el primer acte que l’Associació ECOL3VNG, amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitza dins les Jornades d'economia social i solidària (octubre / novembre 2014) que oferiran una sèrie d'actes i activitats sobre diversos temes de l'economia social i que prenen com a punt de partida i referent, l’impuls de la moneda social local la Turuta.


Disseny: Mike

Sobre els ponents:
Teresa Forcades i Vila és metge, teòloga i monja benedictina al Monestir de Sant Benet de Montserrat. Després d'anys de formació a Catalunya i a l'estranger, actualment destaca per la seva clara posició en contra de les injustícies, en particular les sorgides des de la indústria farmacèutica i el sistema capitalista actual. Gran defensora dels més febles, Teresa fa accessible a tothom de forma clara i rotunda la realitat de sistema mèdic i econòmic.
Alguns exemples d'aquesta lluita són la seva postura en contra de l'ús de la vacuna de la grip A o de la grip contra el virus del papil·loma humà. Carisma, integritat i valentia en una dona de principis i valors realment destacats. Teresa és autora dels llibres "Els crims de les grans companyies farmacèutiques", "La teologia feminista en la història", "Ser persona, avui", "Converses amb Teresa Forcades", i "Està a les nostres mans", així com coautora amb Esther Vivas de "Sense por".
Més informació sobre Teresa al seu web pàgina de facebook

Esther Vivas és periodista i investigadora en moviments socials i polítiques agrícoles i alimentàries. Les seves principals línies de treball són l'anàlisi dels moviments socials alternatius (antiglobalització, fòrums socials, indignats) i els impactes del model agrícola i alimentari i les alternatives que es plantegen des de la sobirania alimentària i el consum crític. És autora de diversos llibres sobre aquestes temàtiques, entre els quals destaquen "Sense por" al costat de Teresa Forcades, "Del camp al plat. Els circuits de producció i distribució d'aliments" i "Supermercados, no gracias”. "Grans cadenes de distribució: impactes i alternatives". Aquesta incansable defensora del producte local i dels drets ciutadans sorprèn per com encara els reptes actuals: de front, amb rebel·lia i amb sòlides propostes de canvi.
Més informació sobre Esther al seu web i pàgina de facebook

Jairo Restrepo és consultor, educador i enginyer agrònom, i sobretot, un gran defensor de la cultura camperola i la sobirania alimentària. Educador admirable que enamora per les seves propostes pràctiques, senzilles, amenes, barates, accessibles, apropiables i replicables. La seva principal premissa és retornar el coneixement i el pensament autònom a l'agricultor, allunyant de l'agroindústria. A nivell internacional ha dictat més de 750 conferències, més de 700 cursos, ha publicat 40 treballs científics i articles tècnics, i en els últims set anys ha donat a conèixer 16 llibres en temes d'agricultura orgànica. Un dels inspiradors de l'Associació Agricultura Regenerativa Ibérica.
Més informació sobre el Jairo al seu web  La Mierda de Vaca  i pàgina de facebook

Col·laboren:

http://www.agriculturaregenerativa.es/


  http://lamierdadevaca.com/web/

Imatges i notícies sobre l'acte:
- Vídeo realitzat per Canal Blau TV a Notícies, Vilanova i la Geltrú 6 d'octubre 2014
- Article: Teresa Forcades defensa a Vilanova la sobirania popular des de l’alimentació i la salut  a Xarxa Penedès.cat (3 octubre 2014)

- Vídeo-resum de l'acte. Realització: Agricultura Regenerativa